Kupovina Samsung Galaxy S10e – Idealan izbor u srednjoj klasi telefona?

Mobilni telefoni danas dostižu cene od preko 1000 eura, ali za najveći broj korisnika, ovo predstavlja besmisleno bacanje novca. Telefoni srednje klase, nude najveću dozu funkcionalnosti za prihvatljivu cenu. Kupovina Samsung Galaxy S10e može predstavljati najbolji izbor.

Ovaj južnokorejski proizvođač mobilnih telefona oduvek je nudio odlične modele u srednjoj klasi. Ipak, prethodnih godina, brendovi kao što su Honor i Xiaomi počeli su da predstavljaju ozbiljnu pretnju u ovom tržišnom segmentu. Da li će Samsung uspeti da se vrati na staze stare slave sa ovim modelom i da li S10e predstavlja dobar izbor za vas? Saznajte sve što vas zanima o ovom uređaju!

Samsung Galaxy S10e nudi odlične performanse u kompaktnom pakovanju

Uz stalna poboljšanja performansi mobilnih telefona, rasle su i dimenzije uređaja. Kao posledica toga, mnogi današnji telefoni izgledom gotovo da podsećaju na tablete. Danas je izuzetno teško pronaći kvalitetan uređaj koji je jednostavno koristiti jednom rukom. Preko Galaxy S10e, Samsung je ciljano uveo korisnike u S10 porodicu, ne zanemarujući efekat kvalitetnog hardvera.
Čini se da je Samsung potpuno odustao od zakrivljenih ekrana, koji su odlikovali prethodne generacije telefona ovog proizvođača. Samim tim, uređaj je postao lakši za korišćenje, a i dostupnost dodatne opreme se znatno poboljšala. Kvalitetan metalni okvir garantuje dugotrajnost uređaja, a blago zaobljene ivice doprinose skupocenom izgledu.

Između ostalog, S10e karakteriše i IP68 otpornost na prašinu i vodu. To znači da ćete sa ovim telefonom moći da zabeležite nezaboravne snimke i fotografije čak i ispod vode. Prema naznakama, ovaj telefon je moguće bezbedno koristiti u vodi dubine do 1,5 metara, u trajanju do 30 minuta. Naravno, ukoliko se odlučite na ovaj korak, najbolje se prvo raspitajte da li vam garancija pokriva potencijalnu štetu nanetu potapanjem u vodu, kako biste se bezbrižno posvetili pravljenju najboljih fotografija.
Samsung je nadaleko poznat po svojim odličnim AMOLED dispejima. U ovom slučaju, prisutan je ekran dimenzija 5,8 inča, rezolucije 1080 x 2280 piksela. Iako se južnokorejski proizvođač odlučio na korišćenje ekrana nešto niže rezolucije, u praksi se razlika gotovo uopšte ne primećuje. Uz izražajne boje koje dolaze sa S10e, drugi telefoni iz ove klase blede u poređenju.

Impresivne specifikacije čak i u srednjoj klasi

Poput njegovih većih i skupljih rođaka i Samsung Galaxy S10e krase izuzetne tehničke karakteristike. Ovaj model pokreće Snapdragon 855 procesor koji garantuje fluidnost i lakoću u radu. Čak i najzahtevnije aplikacije „klize“ bez problema, a telo telefona se gotovo nikada ne pregreva. Uz 6GB RAM memorije, moći ćete da balansirate između mnoštva aplikacija bez ikakvih zastoja.
Korisnicima je dostupno i 128GB unutrašnje memorije, a odlična vest je da je moguće proširiti kapacitet upotrebom microSD memorijskih kartica. Baterija od 3100mAh možda ne deluje impresivno na papiru, ali usled dobre optimizacije softvera, sasvim je dovoljna da omogući čitav dan autonomije bez potrebe za dodatnim punjenjem. Ipak, ukoliko poželite da dopunite vaš telefon u žurbi, Ukoliko cas zanima kupovina Samsung Galaxy S10e, obradovaće vas informacija da ovaj telefon podržava i bežično punjenje.

Samsung Galaxy s10e

Prednosti ovog fantastičnog kompaktnog uređaja tu ne prestaju. Uprkos umanjenim dimenzijama, inženjeri iz Samsunga su u ovaj telefon uspeli da spakuju i audio utikač (jack) za slušalice. Ovaj detalj je za svaku pohvalu, budući da mnogi flegšip telefoni danas potpuno izostavljaju ovaj dodatak. Na kraju, S10e sadrži i stereo zvučnike, pa je kvalitet produkcije audio/video sadržaja na visokom nivou.

Telefon je opremljen kamerom od 16MP koja zabeležava izuzetne fotografije. Najvažnije od svega, korisnici će biti zadovoljni fotografijama, ali i kvalitetom video snimaka. Naravno, u uslovima slabije osvetljenosti, primetan je manji zaostatak u odnosu na flegšip modele. Ipak, uz mogućnost snimanja 4K video sadržaja u čak 60 frejmova po sekundi, bićete u stanju da zabeležite i najsitnije detalje.
Selfi kamera od 10MP je takođe sposobna da zabeleži 4K snimke, ali samo do 30 frejmova u sekundi. S druge strane, fotografije su njena glavna prednost. Kamere su oduvek predstavljale jednu od najvećih prednosti svih Samsung telefona, a to pravilo se samo potvrđuje ovim modelom.

Da li kupovina Samsung Galaxy S10e predstavlja dobar izbor za vas?

Ukoliko cenite svakodnevnu lakoću upotrebe, ovaj kompaktni uređaj ne smete zanemariti. Odlična cena, kvalitet izrade i sjajne specifikacije ga čine jedinstvenom ponudom na tržištu središnjeg segmenta. Naravno, primetni su određeni kompromisi. Voleli bismo bateriju malo većeg kapaciteta, a oseća se i nedostatak telefoto kamere koja bi upotpunila iskustvo.
Ipak, u ovom cenovnom rangu, gotovo je nemoguće pronaći uređaj koji više od Samsunga Galaxy S10e. Ukoliko ste zainteresovani da ga kupite po najpovoljnijim uslovima, naručite vaš primerak po specijalnoj akcijskoj ceni ili posetite izložbena mesta Smart Arene blizu vas.

2 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian

Smart Arena