Nokia 7 Plus – Smartphone koji će vas osvojiti

Nokia 7 Plus – 16 MP za selfije

Smartphone srednjeg ranga

47.999 RSD
Uslovi plaćanja
  • Android 8.1 Oreo

  • Ekran: 6” IPS LCD, 2.5D, 2160 x 1080

  • Kamere: 12/13MP, prednja: 16MP, Zeiss

  • Baterija: 3800 mAh

  • Procesor Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53

Na ovoj strani možete pročitati

Dodatna oprema
Uslovi plaćanja

Ocena Nokia 7 Plus

Dizajn
Hardver
Softver
Kamera
Baterija
Cena

Dodatna oprema za Nokia 7 Plus

Uskoro!

Kompletna oprema za Nokia 7 Plus USKORO!

Analiza, karakteristike, specifikacija, poređenja Nokia 7 Plus

7.5.2018. – Doktor Smarta

Nokia 7 Plus je vrlo, vrlo zanimljiv telefon srednjeg ranga.

Dizajn

Sa estetske strane Nokia 7 Plus postavlja visoke standard. Kućište je izrađeno od jednog bloka aluminijuma (serija 6000), a šestoslojni plemaz sa zadnje strane daje „keramički“ osećaj zbog čega ćete poželeti da ovaj zaista lep telefon ne ispuštate iz ruke. S obzirom na dimenzije od 158.38 x 75.64 x 7.99mm nije ga nemoguće koristiti samo jednom rukom, mada je verovatnije da ćete koristiti obe.

Ivice oko šestoinčnog ekrana su zaobljene, sa minimanlim okvirima na dnu i vrhu. Sistem dvostruke kamere, senzor otiska prsta i Nokia logotip naglašeni su finom bakarnom nijansom.

Sa desne strane nalaze se dugmad za uključivanje telefona i podešavanje jačine zvuka, na dnu je USB C ulaz za punjenje, a na vrhu je standarno širok ulaz za slušalice od 3,5m.

Ekran

Nokia 7+ ima 18:9 ekran od 6 inča u rezoluciji od 2,160 x 1,080. Za zaštitu odabran je Corning® Gorilla® Glass 3, što nije baš najnajpredniji način zaštite, ali svakako će poslužiti u odbrani od svakodnevnih, manjih oštećenja. Svakako kupite dodatnu zaštitu. Pri jakom suncu, displej je dovoljno svetao, a pri slabom osvetljenju prijatno je zatamljen. Osvetljenost ekrana možete podešavati, a tu su i Night Light i Ambient Display opcije. Posebno zgodno je što se ekran uključuje i dvostrukim tapkanjem po površini.

Nokia 7 Plus i Android One

Brzina rada je definitivno odlika modela Nokia 7 Plus. Aplikacije se otvaraju brzo, a brza je i navigacija. Za čisto Android iskustvo, pobrinuo se Android 8. Oreo. Dakle, bezbednosna ažuriranja su zagarantovana u naredne tri godine. Procesor je  Octa-core 2.2 GHz Cortex-A53, čipset Qualcomm Snapdragon 660, a 4 GB RAM memorije biće sasvim dovoljno za svakodnevno korišćenje.

Za internu memoriju predviđeno je 64GB, kao i slot za MicroSD karticu do 256GB u slučaju da vam je potrebno više prostora.

Kamera od 16 MP za selfije

Sa Zeiss optikom, kamere na Nokia 7 Plus rade odlično. Dvostruki sistem kamera ima sočiva od 12 i 13 MP, a oba dolaze sa 2x optičkim zumom. I kod ovog modela moći ćete da snimate video-zapise i da fotografišete sa prednjom i zadnjom kamerom u isto vreme, tj. da koristite takozvanu Bothies opciju. Dualne kamere omogućavaju i Boke efekat, što je, da se podsetimo, zamućivanje pozadine koja je van fokusa. Live Bokeh opcija omogućava podešavanje nivo zamućenosti neposredno pre uslikavanja.

A prednja kamera je prava poslastica: celim 16 MP za selfije! U uslovima slabog osvetljenja daje odlične rezultate.

Opcija Pro Camera je definitivno nešto oko čega se vredi potruditi, jer kad uđete u štos sa podešavanjima, kvalitet fotografija može značajno porasti.

Baterija

Nokia 7 Plus upotrebljava bateriju od 3800 mAh. Proizvođač obećava da će trajati dva dana, što je verovatno moguće – u idealnim uslovima. Pošto ti ideli uslovi nisu česti, tako ne bi trebalo da zaboravljate na punjač, ali daleko od toga da ćete biti nezadovoljni i u ovom aspektu. Za svakodnevnu upotrebu i uz mogućnost brzog punjenja, Nokia 7 Plus je više nego dobar izbor.

Zaključak

Prelep dizajn, veliki ekran, dobra baterija, odlične kamere. Da je cena nešto niža, ovaj telefon bi začas izdominirao tržištem.

Zanimljivosti Nokia 7 Plus

Live Boke efekat

Podesite zamagljenje pozadine neposredno pre fotografisanja i uslikajte profi fotke sa Nokia 7 Plus!

2018-05-07T13:29:25+02:00

Postavite komentar

preloader