Samsung Galaxy A51 – Staro vino u sjajnoj novoj boci!

Samsung Galaxy A51 vam donosi finu nadogradnju kamere i dizajna, ali osnovni hardver je nepromenjen od 2019. godine.

Galaxy A51 je relativno pristupačan Android telefon koji možete kupiti ako ne možete da se “protegnete“ do Galaxy S20.

Pod pojačanim pritiskom kineskih rivala, Samsung je prošle godine revidirao budžetsku strategiju. Neponovljiva Galaxy J serija je nestala, a Galaxy A postava je u suštini zauzela svoje mesto. Samsung je tradicionalno ograničavao Galaxy A seriju na segment srednje klase, ali sada njihova popularnost znatno raste.

Galaxy A50 je bio jedan od najboljih “budžetskih“ telefona koje ste mogli da kupite u 2019. godini, sa velikim hardverom, osveženim dizajnom i pristojnom kamerom. Tipično za Samsung, kompanija je predstavila ažurirani model šest meseci kasnije u modelu Galaxy A50s, a sada imamo Samsung Galaxy A51.

Galaxy A51 je samo logičan nastavak onoga što Samsung radi u ovom segmentu poslednjih 12 meseci. Postoji nekoliko primamljivih promena – posebno oko kamere – ali osnove su nepromenjene u odnosu na prošlu godinu. Zapravo, 80% onoga što važi za Galaxy A50 je relevantno i za A51 – budući da se osnovni hardver nije mnogo promenio.

Međutim, Galaxy A51 je veoma popularan telefon. Ako ništa drugo, novi dizajn i činjenica da dolazi sa One UI 2.0 baziranim na Android-u 10, čini ga odličnom opcijom za pristojnu cenu.

Samsung Galaxy A51 deli iste osnove prošlogodišnjeg A50 i A50s modela. Kamera od 48MP snima pristojne snimke tokom dana, dobijate celodnevno trajanje baterije, živopisni AMOLED ekran, priključak od 3,5 mm i Android 10.

Samsung Galaxy A51 – Dizajn i displej

U osnovi je mnogo internog hardvera koji dobijate i sa modelom A51, starijeg od godinu dana.

Ali to ne znači da na A51 nema novih karakteristika. Počnimo sa zadnjim delom: A51 ima dve dijagonalne linije preko njegove površine koje “razbijaju dizajn“ – s tim što ovog puta postoji efekat gradijenta koji se pojavljuje kada svetlost pogodi površinu. Taj efekat gradijenta je osnova za boje ovog uređaja, pa je Samsung Galaxy A51 dostupan u Prism Crush Black, Prism Crush Blue i Prism Crush White.

Donji kvadranti takođe imaju suptilne linije koje dodatno razlikuju dizajn, a ukupni efekat je da je A51 jedan od najlepših telefona koje je Samsung do danas objavio. Kao i prošle godine, zadnji deo uređaja je napravljen od plastike, ali sjajni završetak daje osećaj nalik na staklo. Najbolji deo je što se ne razmazuje tako lako kao staklena pozadina, a i postojaniji je.

Još jedna velika promena pozadi je kućište kamere. Pravougaono kućište kamere identično je onom iz serije Galaxy S20 i jasno je da Samsung ovde pokušava da stvori dizajnerski identitet. Iako kućište kamere ni u kom slučaju nije atraktivno, ono je dosledno na svim Samsungovim uređajima 2020. godine.

Glavna promena dizajna na prednjoj strani je izrez Infiniti-O za modul prednje kamere. Prošlogodišnji A50 i A50s su imali izrez Infiniti-U, a izrez na A51 je manji i bolje integrisan u dizajn.

Ležište za SIM karticu nalazi se na levoj strani i dobićete mogućnost umetanja dve SIM kartice kao i MicroSD kartice.

Galaxy A51 je zapanjujuće lagan sa 172g za telefon koji ima bateriju od 4000mAh i ima odličan osećaj u ruci zahvaljujući suptilnim oblinama pozadi. Širine 73,6 mm – ovaj pametni telefon je takođe uzak i iako nije pogodan za upotrebu jednom rukom – nalazi se na donjem kraju skale što se tiče veličina telefona 2020. godine.

Samsung Galaxy A51 – Hardver i Softver

Samsung reciklira hardver na svojim telefonima već nekoliko godina, a ništa se drugačije ne razlikuje ni kod Galaxy A51. Telefon napaja Ekinos 9611, isti kao i A50s.

Jedan od vrhunaca kod modela Samsung Galaxy A51 je taj što dolazi sa One UI 2.0 zasnovanim na Androidu 10. To nije uvek bio slučaj sa Samsungovim budžetskim telefonima. Zato je sjajno videti proizvođača koji nudi svoj najnoviji korisnički interfejs na svim svojim telefonima 2020. godine.

Samsung Galaxy A51 – Kamera

Vrhunac modela Galaxy A51 je niz četvorostrukih kamera sa zadnje strane: sada je primarna kamera od 48MP, kojoj se pridružuju 12MP širokokutni objektiv, 5MP makro snimač i još jedan objektiv od 5MP za portretni režim. Takođe dobijate kameru od 32MP napred.

Sam interfejs kamere trebao bi biti odmah poznat ako ste nedavno koristili Samsung telefon. Glavni režimi snimanja postavljeni su u “traci“ na dnu i možete ih uređivati po potrebi na osnovu svojih želja. Postoje opcije za blic, tajmer, filtere i efekte ulepšavanja. Tako da možete lako da se prebacujete između primarnog sočiva i širokokutnog snimanja.

Kamera od 48MP u ovom trenutku snima sjajne snimke u uslovima dnevnog svetla. Rezultirajuće slike imaju obilje detalja i pristojan dinamički opseg, a vi dobijate one zasićene boje koje definišu Samsungove kamere. Jedna od najvećih promena koje je Samsung napravio 2020. je ultraširok objektiv.  Sa  nijm možete da napravite snimke sa istim nivoom detalja kao i primarni objektiv.

Smart Arena – Najbolji mobilni telefoni na jednom mestu!

Smart Arena je mesto gde vas uvek verno čekaju vrhunski modeli kada su u pitanju mobilni telefoni.

Kod nas možete dobiti kvalitet po znatno povoljnijim cenama na tržištu – i upravo je to ono što nas izdvaja.

Gde su mobilni telefoni, tu su maske i futrole, kao i dodatna oprema.

Na našem sajtu smartarena.rs uvek možete da budete u toku sa svim novim vestima iz oblasti mobilnih telefona, kao i novim modelima koje smo vam pripremili.

Pored neprikosnovenih Samsung mobilnih telefona koji nikada neće “izaći iz mode“, kod nas možete naći i mnoge druge marke: NokiaCatAlcatelBlackBerryXiaomi, Realme.

Ne zaboravite i da zaštitite staklo svog telefona – jer ćete tako sačuvati njegovu dugovečnost. Zato smo vam obezbedili i odgovarajuću zaštitu za ekran!

Smart Arena – Mesto gde žive najbolji mobilni telefoni!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian

Smart Arena