Nokia 5310 – Klasik je ponovo u igri!

Ko kaže da „oldtajmeri“ nisu u modi? Telefon Nokia 5310 je svojim prisustvom na tržištu pokazao da je danas, u eri smartfona, moguće posedovati klasične mobilne uređaje sa zavidnim performansama.

Bez ikakve sumnje, kompanija Nokia je, od svog postanka, bila odlučna u tome da markira i obeleži svoju mobilnu muzičku teritoriju. Stariji ljubitelji mobilnih telefona znaju da je Nokia u tome uspela još 2007. godine sa N81 i N95 izdanjima telefona i nizom muzičkih servisa (uključivši Nokia Music Store). Međutim, Nokia je ove godine veliku pažnju skrenula na sebe tako što je osvežila svoj muzički portfolio. Model mobilnog telefona Nokia 5310 nudi vam sve što biste mogli da očekujete od telefona koji vam omogućava da ne propustite nijedan takt. Iako u genima klasik, cilj puštanja u promet Nokia 5310 telefona, sa svojim glatkim zaobljenjima, jeste targetiranje starije publike i korisnika koji bi rado da evociraju uspomene na veteranske telefone.

Sve u svemu, Nokia 5310 ima veoma atraktivan dizajn sa odličnim ekranom (displejom) i jednostavnim tasterima za korišćenje. Telefon Nokia 5310 vam nudi jednu zadovoljavajuću kombinaciju karakteristika i performansi uobličenu u privlačnom i jednostavnom dizajnu.

Telefon Nokia 5310 – Legendarni dizajn u podmlađenom obliku 

Nokia ne prati nužno sve savremene trendove, te i nije požurila da iskopira uspeh dizajna mnogih drugih modernih telefona. Međutim, može se reći da je dizajn Nokia 5310 mobilnog telefona sasvim pristojan. Sa svojim dimenzijama od 123, 7 x 52, 4 x 13, 1 mm, Nokia 5310 jeste jedan od najprefinjenijih telefona iz ponude ove kompanije. Primera radi, to je značajna razlika u poređenju sa relativno velikim i debljim Nokia 5300 i Nokia 5700 telefonima. Iz tog razloga, može se reći da je dizajn telefona Nokia 5310 miks modernog, klasičnog, stilizovanog i podmlađenog stila.

telefon Nokia 5310 Smart Arena 2

Takođe, telefon Nokia 5310 jeste izuzetno kompaktan telefon, dok sa svojom težinom od 88, 2 grama pruža veoma udoban osećaj u ruci prilikom držanja. Postoje dve verzije ovog telefona: crna/crvena i bela/crvena. Rezolucija ovog telefona iznosi 240 x 320 piksela. S druge strane, ekran zauzima 27, 5 % ukupne površine telefona.

Displej od 2, 4 inča podržava 65. 000 boja. U prevodu – to je sjajan displej koji vam nudi relativno bogatu grafiku, oštar tekst i user-friendly menije i ikonice. Ispod ekrana nalaze se jednostavne navigacijske kontrole. Tipka, odnosno dugme za navigaciju nalazi se gotovo u ravni sa površinom telefona. Pritisak na centralni deo tipke ima funkciju „OK“ i „Menu“ tastera. Sa leve i desne strane ove tipke nalaze se dva soft tastera, kao i tasteri za početak i kraj telefonskog razgovora. Ostali tasteri na numeričkoj i ergonomskoj tastaturi imaju relativno prostran dizajn. Priključak za slušalice iznosi 3, 5 mm.

Muzika koja nadmašuje vreme i prostor 

Telefon Nokia 5310 nudi veoma solidan set karakteristika, ali Nokia je sa ovim modelom mobilnog telefona naglasak stavila na muzički faktor.

Zahvaljujući ovom telefonu, bićete u mogućnosti da slušate zvuke svojih omiljenih numera i melodija u svakom trenutku. Ovo vam obezbeđuju MP3 plejer, kao i bežični FM radio, dok će vaš muzički doživljaj biti jači i intenzivniji uz posebne tastere za muziku i snažne dvostruke prednje zvučnike. Nokia 5310 je dokazala da FM radio nikada ne zastareva. Prepustite se svojim omiljenim radio stanicama slušajući muziku direktno iz naprednih prednjih zvučnika.

telefon Nokia 5310 Smart Arena 3

Iako postoji mesto za ubacivanje slušalica, moćni zvučnik zaista eliminiše potrebu za korišćenjem istih. Takođe, uz MP3 plejer nećete odoleti tome da vas „ponesu“ ritam i melodija. Život je lepši uz muziku, a proširiva memorija do 32 GB vam omogućava da čuvate i skladištite svoju omiljenu muziku.

Specijalni tasteri za muziku i MP3 plejer omogućavaju vam da promenite zvuk i ritam kad god to poželite. Uz telefon Nokia 5310, čista, glasna i jasna muzika biće vaš verni pratilac.

Telefon Nokia 5310 – Performanse 

Ono po čemu mobilni telefon Nokia 5310 definitivno može da se izdvoji jeste izuzetan kvalitet zvuka tokom poziva. Jasnoća tona je izvrsna, kao i jačina tona. Ujedno, glasovi su prirodni i nema problema sa statikom ili bilo kakvim drugim smetnjama. Takođe je i mikrofon telefona veoma dobar, pa će vas sagovornik čuti isto toliko dobro koliko i vi njega. Kamera je VGA sa blicem.

Još jedna od prednosti jeste delimična eliminacija pozadinske buke, pa će vas ovaj telefon posebno oduševiti kada ste u gradskoj gužvi. Ukoliko želite da koristite zvučnik, odnosno hands-free opciju, zvuk će vas isto tako oduševiti. Nokia 5310 koristi set čipova Mediatek MT6260A.

telefon Nokia 5310 Smart Arena 4

Kvalitet zvuka prilikom slušanja muzike je podjednako dobar i kvalitetan, kao i kada se razgovara telefonom. Možete da koristite i slušalice ili bilo koju drugu dodatnu opremu. Bateriju na telefonu je moguće izvaditi. Reč je o dugotrajnoj Li-Ion bateriji od 1200 mAh koja vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju. Naime, baterija bez punjenja može trajati nedeljama (i do 30 dana) kada je u režimu pripravnosti. S druge strane, ukoliko telefonirate neprekidno, baterija traje i do nekoliko sati.

Smart Arena – Nokia 5310 već danas može biti u vašim rukama!

Telefon Nokia 5310, kao retro klasik koji će oduševiti i mlađu generaciju, sada je i dostupan za kupovinu! Prodavnica mobilnih telefona i dodatne opreme, Smart Arena, nudi vam Nokia 5310 telefon po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Smart Arena (@smart_arena.rs) дана

Ukoliko ste ljubitelj ovog finskog proizvođača mobilnih telefona, u Smart Areni možete pronaći brojne modele Nokia mobilnih telefona, po svom izboru i želji. Pored Nokia telefona, u našoj ponudi u pronaći ćete samo kvalitetne proizvode od vodećih svetskih kompanija, kao što su Samsung, Honor, Xiaomi, Realme i drugi.

Bogata ponuda mobilnih telefona, pristupačne cene, dodatna oprema, besplatna dostava za porudžbine veće od 2.000 RSD, kao i maksimalno profesionalna usluga. To su karakteristike zbog kojih se ljudi rado odlučuju za kupovinu u Smart Areni. Pozovite nas odmah, jer mi vam stojimo na raspolaganju za sva pitanja, savete i pomoć pri odabiru.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

sr_RSSerbian

Smart Arena